Wie zijn wij

Nijnsel heeft al sinds de 1731 een eigen school. Het huidige schoolgebouw werd betrokken in 1972. Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwbouwplannen. In het voorjaar van 2020 zal er een nieuw kindcentrum gerealiseerd zijn, met een nieuwe naam, waarin de basisschool Nijnsel intensief zal samenwerken met kinderopvang De Verbinding. De Verbinding is sinds 1 augustus 2017 onze nieuwe opvangpartner. Onze school, waarop ongeveer 160 leerlingen zitten, kijkt uit over het Dommeldal. Onze kinderen komen voor de helft uit de kern Nijnsel en voor de andere helft uit het buitengebied wat zich uitstrekt van Sint-Oedenrode tot aan Mariahout en Son en Breughel.

Onze school werkt vanuit de zeven factoren van betrokkenheid:

• Een positief klassenklimaat
  • Voortbouwen op mogelijkheden; aansluiten bij individuele onderwijsbehoeften
  • Werkelijkheidsnabij; verkennen van de wereld om hen heen
  • Activiteit; kinderen leren actief en in beweging
  • Expressie
  • Samen leren
  • Leerlingen initiatief; zelfregulerend leren

Al onze activiteiten worden langs deze meetlat gelegd. We reflecteren op ons handelen in het kader van bovengenoemde factoren.

"Met veel plezier, veel en veelzijdig leren".

Op deze manier helpen we onze kinderen om volwaardige wereldburgers te worden en ze voor te bereiden op de samenleving. Dit doen we samen met de ouders en alle andere betrokkenen van onze school. Verschillen in kinderen zorgen voor diversiteit en vergroten het kleurenpalet van de school. Of het  nu gaat om verschillen in aanleg, talent, werktempo of interesse. Ieder kind mag er zijn, wordt door ons gezien en is van harte welkom op onze school.