Wie zijn wij

Nijnsel heeft al sinds de 1731 een eigen school. Het huidige schoolgebouw werd betrokken in 1972. De toenmalige jongensschool fuseerde met de meisjesschool. De naam van de school, Sint Antonius van Padua is sterk verbonden met Nijnsel. De parochie en veel verenigingen dragen ook die naam, of een afgeleide.

In 1985 sloot kleuterschool het Drempeltje zich aan bij de basisschool. Daarvoor werd de school verbouwd. Er kwam een speelzaal en later een uitbreiding met een elfde lokaal.

In 2006 kwam peuterspeelzaal Nijntje vanuit het dorpszalencentrum de Beckart naar de school.

In augustus 2011 nam BSO Bellefleur twee leegstandslokalen in gebruik. Daardoor is het schoolgebouw voortaan van 7.30 tot 18.00 uur in gebruik.

Met +/- 165 leerlingen bestaat de school anno 2015 uit 7 groepen. Samen met de partners in het gebouw biedt de school, Nijnsel een goede onderwijs- en opvangvoorziening.

We helpen elkaar, op zoek naar onze eigen weg in de wijde wereld

Met veel plezier, veel en veelzijdig leren. Op deze manier helpen we onze kinderen om volwaardige wereldburgers te worden en ze voor te bereiden op de samenleving. Dit doen we samen met de ouders en alle andere betrokkenen van onze school. Verschillen in kinderen zorgen voor diversiteit en vergroten het kleurenpalet van de school. Of het  nu gaat om verschillen in aanleg, talent, werktempo of interesse. Ieder kind mag er zijn, wordt door ons gezien en is van harte welkom op onze school.